Sprovodimo sve mere!

12:59 01. 11. 2020. FoNet/RTS | Spomenka Vlatković

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da u ovakvim, kriznim situacijama, velika većina građana poštuje mere, a svega deset odsto se - iz raznih razloga - ne ponaša onako kako se od njih očekuje, i mi hoćemo da utičemo na njih kako bismo smanjili verovatnoću za širenje epidemije.

"Lekari i medicinske sestre su pod velikim pritiskom i sve što radimo činimo zbog zdravlja ljudi, ali i da očuvamo zdravstveni sistem. Epidemija ima svoju dinamiku i ovo što nam se dešava je deo te dinamike, a naše ponašanje može da uspori krivu zaražavanja", objašnjava dr Radojičić.

Tokom noći su u Beogradu kontrolisana 164 ugostiteljska objekta, a napisano je 20 kazni.

"Кontrolisana su i dva tržna centra, a protekle nedelje devet sa 168 prodavnica i 55 ugostiteljskih objekata u njima, kada je napisano 40 kazni. Pojačavamo kontrolu, koordiniramo mere Gradskog štaba koji je stalno u zasedanju i pratimo stanje na terenu", kaže gradonačelnik.

Govoreći o gradskom prevozu, Radojičić je naveo da su angažovana sva vozila kako bi se rizici smanjili na najmanju meru. Apeluje na građane da nose maske u prevozu i tako doprinesu zaštiti i borbi protiv virusa.

"Najveći rizici su žurke, slavlja i slave, jer jedan zaraženi može da dovede do eksponencijalnog širenja zaraze. U zatvorenom prostoru koji je pun ljudi maske su obavezne jer tako štitimo i sebe i druge", ističe dr Zoran Radojičić. (kraj) sv/nm

Share: